Menu
Maastricht

Top 5 hotspots in Maastricht

Maastricht is met 120 000 inwoners de hoofdstad van Limburg. De naam Maastricht komt van de Latijnse naam Mosa Trajectum, dat doortocht door de Maas betekend. Deze prachtige stad heeft prachtige hotspots en in deze blog ga ik de 5 bekendste weergeven.

Vrijthof

In hartje stad vindt u het prachtige Vrijthof. Dit bijzondere plein staat bekend als de plek waar ook de zomerconcerten van André Rieu plaats vinden. Het grootste gedeelte van het jaar is het Vrijthof vrij om over heen te wandelen en het bijzondere uitzicht te bekijken. Rondom het Vrijthof staan tal van historische gebouwen.

Sint-Servaas en Sint Janskerk

De Sint-Janskerk is een gotisch kerkgebouw in het centrum van Maastricht. De protestantse kerk ligt naast de rooms-katholieke Sint-Servaas. De twee kerken zijn zeer afscheidelijk van elkaar, maar desondanks worden deze kerken samen de ‘kerkentweeling’ genoemd.

Stadhuis

Het stadhuis staat midden op de Markt in het centrum van Maastricht. De inrichting van het gebouw is grotendeels uit de 18e eeuw en heeft ee rijke uitstraling. Dit komt doordat het gebouw geheel met natuursteen is bekleed. Dit vrijstaande gebouw is een ontwerp van Pieter Post en in gebouwd in het jaar 1659.

FiftyFive

Een van de nieuwere restaurants in Maastricht is FiftyFive in de Heggenstraat. Het interieur is heel eigen en een tikje klassiek. De gerechten zijn een mooie balans tussen gezelligheid en culinair genieten.

Sint Servaasbrug

De Sint Servaasbrug is gebouwd in de 13e eeuw en is een boogbrug. De brug is genoemd naar de 4e-eeuwse bisschop van Maastricht, Sint-Servaas. . De Sint Servaasbrug wordt beschouwd als de oudste brug van Nederland en Maastricht staat bekend om deze mooie brug. De Sint Servaasbrug is ook een rijksmonument en wordt jaarlijks door bijn miljoen toeristen bezocht.

Locatie
Restaurant 55
info@restaurant55.nl
Heggenstraat 3A
www.restaurant55.nl
+ 31 43 32 51 762