Menu
Eigen ervaring

Amsterdam

Een dagje Amsterdam voor mijn 21ste verjaardag samen met mijn tante. Hoe leuk is dat?! Ik zou om 10.00 uur opgehaald worden en meer van het programma wist ik niet. Door enige vertraging vertrokken we uiteindelijk om 10.20 uur uit Doetinchem richting Amsterdam, tenminste dat dacht ik… Het plan was om met de trein naar Amsterdam te gaan in plaats van met de auto. We renden als idioten over het station in Arnhem met onze mondkapjes half op en op zoek naar het treinkaartje, want we hadden nog 4 minuten voordat de trein vertrok. Net op tijd! De trein vertrok en 1 uur en 10 minuten later stonden we op Amsterdam Centraal. We hadden een dag vullend programma voor de boeg.

Blue Amsterdam

We begonnen met een lunch bij Blue Amsterdam. Dit is een café en restaurant dat zich bevindt op 30 meter hoogte. Neem de glazenlift naar boven en je hebt een geweldig 360-graden uitzicht over de stad. Ik heb echt genoten van het uitzicht met een glas Prosecco in de hand. Een absolute aanrader voor als je letterlijk op hoog niveau wilt lunchen. 

Pure Boats Amsterdam

Een prachtige privé rondvaart door het gedeelte van Amsterdam dat ik nog niet kende. Pure Boats is in 2017 opgericht door drie jonge ondernemers, James, Nick en Geertje. Zij bieden elke gast een service van hoge kwaliteit en een onvergetelijke vaart. We werden met een warm welkom ontvangen op een prachtige sloep. Onderweg kregen we champagne en heerlijke taartjes. De taartjes waren afkomstig van Le Petit Deli en het waren ware kunstwerken. Nog nooit heb ik zo’n mooi taartje in een geweldige ambiance als deze mogen eten. De kapitein vertelde ons onderweg allerlei leuke wetenswaardigheden en verhalen. Wat heb ik genoten!

De Belhamel

We sloten de geweldige dag af met een etentje bij De Belhamel. De Belhamel bevindt zich op het punt waar de Brouwersgracht en de Herengracht elkaar kruisen. Een schitterend uitzicht over beide grachten. Je kunt heerlijk aan het water dineren of binnen in een romantische en vroeg twintigste-eeuwse Parijse sfeer. Het eten was zeer smaakvol en de service was erg gastvrij.

Locatie

Pure Boats
Keizersgracht 106
1015 CV Amsterdam
020 – 215 7420 of 06 – 30 17 92 84
www.pureboats.nl
Le Petit Deli
Tweede Egelantiersdwarsstraat 16
1015 SC Amsterdam
020 – 337 3228
www.lepetitdeli.nl
De Belhamel
Brouwersgracht 60
1013 GX  Amsterdam
020 – 622 1095
www.belhamel.nl
info@belhamel.nl