Menu
Eigen ervaring

Zwolle

Zwolle; de hoofdstad van de provincie Overijssel gelegen aan het Zwarte Water en de Overijsselse Vecht, maar ook vooral een stad waar ik heel graag kom. Van kleins af aan ging ik altijd al samen met mijn opa en oma met de boot naar Zwolle en daardoor voelt het altijd een beetje als thuiskomen als ik in Zwolle ben. De stad heeft veel mooie dingen en ik zal een paar van mijn favorieten benoemen.

‘Rondje Zwolle’

Eén van de leukste dingen om te doen als ik in Zwolle ben vind ik toch wel ‘rondje Zwolle’. De stad is omringd door water en daarom is het mogelijk om een rondje om Zwolle te maken. Onderweg zie je van alles. Zo zie je stukken van het centrum, je ziet hoe mensen wonen, je komt langs scholen, je ziet hoe mensen aan het ontspannen zijn aan het water, je ziet het groen van de parken, je komt langs het theater, je ziet enorm veel boten en bovenal is het heerlijk genieten op het water. Mocht je onderweg dorst of trek krijgen, dan kan je zelfs bij één van de velen grote boten wat te drinken of te eten halen. Er is namelijk een speciale ‘drijf in’ gemaakt voor de vele bootjes die ‘rondje Zwolle’ varen. Dit leuke rondje is met veel verschillende watervoertuigen te maken, denk bijvoorbeeld aan een fluisterboot, kano, supboard, waterfiets en zelfs een varende donut.

Talamini

Een zaak waar je absoluut een bezoekje aan moet brengen als je in Zwolle bent is Talamini. Talamini is een ijssalon die midden in Zwolle op de Grote Markt tegenover de Kerk gevestigd is. Wat ooit is begonnen met één ijskar is uitgegroeid tot een goedlopende grote ijssalon met een rijke geschiedenis. Als je een ijsliefhebber bent, dan kun je hier zeker je hart ophalen. Bij Talamini heb je keuze uit meer dan 35 ijssmaken en tal van heerlijke coupes. Ook kun je hier goed lunchen en genieten van de beroemde panini’s. Ga lekker op het mooie terras zitten in het hart van Zwolle.

Winkelen

Ook als je een dagje wilt winkelen is Zwolle een geschikte stad. De Luttekestraat, Melkmarkt, Diezerstraat en Sassenstraat zijn straten die beschikken over veel leuke winkels. Van grote ketens tot knusse boetiekjes, voor ieder is er wel wat wils! Het leuke van winkelen in Zwolle is dat je terwijl je door de straten struint onderweg allerlei historische elementen tegenkomt. Zo kom je bijvoorbeeld langs een historische stadsmuur en de vele oude panden. Ook zie je genoeg terrasjes waar je even heerlijk kunt bijkomen van het shoppen onder het genot van een hapje en een drankje.

Kletsen en proeven

Om de dag af te sluiten in Zwolle ga ik altijd graag een hapje eten in het centrum. Een restaurant waar ik graag kom is ‘Kletsen & Proeven’. Dit is een sfeervolle en gezellige bar & bistro midden in het centrum van Zwolle waar je terecht kunt voor een lunch, diner of borrel. Als het weer het toelaat, dan kun je heerlijk op het terras zitten en genieten van alles wat voorbijkomt. Kletsen & Proeven heeft een uitgebreide menukaart met voor iedereen wat lekkers. Leuk is om een proeverij bestellen, zodat je van alles iets krijgt. Ze hebben ook veel keus voor wat lekkers bij de borrel. Het is een leuke locatie om de dag af te sluiten om te genieten en na te praten.

Kortom, Zwolle is een stad die veel te bieden heeft. Van genieten op het water, leuk winkelen, historische elementen en veel eten en drinken. Ontdek en beleef Zwolle, want echt alles is mogelijk in Zwolle!

Locatie

Talamini
Grote Markt 10
8011 LW Zwolle
038 – 421 9279
www.talamini.nl/zwolle
zwolle@talamini.nl
Kletsen & Proeven
Melkmarkt 52
8011 ME Zwolle
038 – 421 2909
www.kletsenenproeven.nl
info@kletsenenproeven.nl